top of page
Laptop Typing on Bed

HOME -> BLOG

BLOG BERICHTEN

TMB-Bouw in de media

curves 3.png
  • Mark Mangelmans
Mantelzorgwoning: praktische oplossing voor intensieve zorg

Als u voor een familielid of geliefde zorgt die extra hulp nodig heeft, komt er best veel op u af om de zorg te combineren met uw eigen leven. Een oplossing hiervoor is het bouwen of kopen van een mantelzorgwoning.


Een mantelzorgwoning is een klein huis dat naast een bestaande woning of in de achtertuin van de hoofdwoning wordt gebouwd. Voor een mantelzorg woning bouwen is bovendien geen vergunning nodig, mits de zorgwoning aan een enkele voorwaarden voldoet. Dit om de veiligheid van de zorgverlener, maar ook de omwonenden te waarborgen. Wat moet u nog meer weten over mantelzorgwoning kopen of bouwen?


Wanneer mag je een mantelzorgwoning bouwen?

U mag een mantelzorgwoning bouwen als deze bedoeld is voor mantelzorg. Dit betekent dat de woning bedoeld is voor de verzorging van een familielid of geliefde die extra hulp nodig heeft en niet bedoeld is voor verhuur. Als u een zorgwoning in de tuin wilt bouwen, moet u dit melden bij de gemeente. Het kan zijn dat u hiervoor een vergunning nodig heeft.


Hoe groot mag een mantelzorgwoning zijn?

Een mantelzorgwoning mag in Nederland niet groter zijn dan 100 m2 en maximaal 5 meter hoog. De regels voor een mantelzorgwoning bouwen vallen onder bijbehorende bijwerken, welke vergelijkbaar zijn met die van een garage of tuinhuis. Daarnaast moet u voldoen aan de lokale bouwvoorschriften. Dit betekent dat u in sommige gevallen wel een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft om een mantelzorgwoning te bouwen of plaatsen.


Indien u een mantelzorg woning bouwen wilt die groter is dan 100 m2, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Als u twijfelt over de regelgeving in uw gemeente, neem dan contact op met de gemeente voor meer informatie. Vergeet ook niet dat als u vergunning vrij bouwt u nog altijd aan voorschriften moet voldoen.


Mantelzorgwoning in tuin plaatsen

Een mantelzorgwoning kan in de tuin worden geplaatst, zolang er aan de lokale bouwvoorschriften wordt voldaan. Het is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om de zorgwoning te plaatsen en dat er toegang is tot de woning. Als u van plan bent om een zorgwoning in de tuin te plaatsen, overleg dan met de gemeente en zorg ervoor dat u aan de regelgeving voldoet.


Luxe mantelzorgwoning

Een luxe mantelzorgwoning is een comfortabele woning met moderne voorzieningen, zoals een keuken, badkamer en slaapkamer. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van een eenvoudige woning tot een moderne mantelzorgwoning met extra voorzieningen. Een luxe mantelzorgwoning wordt gebouwd volgens uw specifieke wensen en behoeften, waardoor het een perfecte oplossing is voor de zorg voor een familielid of geliefde. Op deze manier kunt u de taak als mantelzorger en uw privéleven beter inrichten.


Prefab mantelzorgwoning

Een prefab mantelzorgwoning is een woning die op de werkplaats van TMB-Bouw wordt gebouwd en op de locatie wordt geleverd en geplaatst. Een mantelzorgwoning prefab is een populaire optie vanwege de snelle bouwtijd en de hoge kwaliteit van de constructie. Prefab mantelzorgwoningen zijn er in verschillende maten en stijlen en kunnen bij TMB-Bouw aangepast worden aan uw specifieke wensen en behoeften. Het grote voordeel van een prefab mantelzorgwoning is dat deze snel geplaatst kan worden, zodat de zorg voor een familielid of geliefde ook snel kan starten.


Zorg voor uw dierbare met een zorgwoning

Een zorgwoning is een geweldige oplossing voor de zorg voor een familielid of geliefde die extra hulp nodig heeft. Onthoud dat een mantelzorg woning niet groter mag zijn dan 100 vierkante meter en moet voldoen aan de lokale bouwvoorschriften. Ook is het belangrijk om te overleggen met de gemeente voordat u een zorgwoning bouwt of plaatst.


Of u nu kiest voor een moderne mantelzorgwoning of een prefab zorgunit, er zijn verschillende opties beschikbaar bij TMB-Bouw die aan jouw specifieke wensen en behoeften voldoen. Een mantelzorg woning bouwen zorgt voor een betere balans tussen de zorg voor uw dierbare en uw eigen leven.


Advies bij TMB mantelzorg woning kopen

Wenst u advies bij een mantelzorg woning kopen? Onze experts en ontwerpers van TMB-Bouw geven u graag advies op maat over een mantelzorg woning bouwen in de tuin. We begeleiden u vanaf het eerste contact, nemen al uw wensen mee in de bouw van de zorgunit en leveren de zorgwoning sleutelklaar op. Dit betekent dat u alleen de meubels erin hoeft te plaatsen, uw koffer pakt en verhuist naar de moderne mantelzorgwoning.


De mantelzorgwoningen die wij bouwen voldoen aan alle Bouwvoorschriften en zijn zowel binnen als buiten opgebouwd uit duurzame materialen. Aan ieder detail denken we en bovendien is de woning zeer energiezuinig. Goede isolatie, luchtdicht gebouwd en we kunnen de zorgwoning zelfs voorzien van zonnepanelen indien gewenst. Het ontwikkelen en realiseren van mantelzorgwoningen is van begin tot eind onze zorg.

2 weergaven0 opmerkingen
  • Mark Mangelmans
Hoe uw droomchalet kopen zonder stress of zorgen?

Een eigen chalet kopen als vakantiehuisje is een droom van velen. Een plek waar u even helemaal tot rust komt en geniet van de prachtige natuur. Maar hoe vindt u nu het perfecte chalet dat aan al uw wensen voldoet? En waar moet u op letten om geen miskoop te doen en zonder stress of zorgen u droomchalet te kopen? TMB-Bouw geeft u een enkele handige tips en tricks bij chalet kopen.

Chalet kopen waar op letten? 5 Tips

Bij een chalet kopen zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten, zodat u ook minder stress ervaart. Immers u koopt u niet iedere dag een chalet of vakantiehuisje.


1 - Bepaal budget en wensen

Het is belangrijk om vooraf uw budget te bepalen en wat u precies wilt. Wilt u bijvoorbeeld een nieuw chalet kopen of gaat u voor een tweedehands vakantiehuisje? Wilt u een geïsoleerde chalet kopen die het hele jaar door bewoonbaar is? Of gaat uw voorkeur uit naar een vakantiewoning kopen in een specifieke regio? Door uw wensen en budget vooraf goed te bepalen, kunt u gericht op zoek gaan naar uw droomchalet. En voorkomt u dat uw tijd en energie verspilt aan chalets die niet aan uw eisen voldoen.


2 - Doe onderzoek en bekijk meerdere chalets

Ga niet af op de eerste de beste advertentie die u tegenkomt, maar doe eerst onderzoek en bezoek meerdere chalets voordat u een keuze maakt voor chalet kopen. Op deze manier krijgt u namelijk een goed beeld van wat er allemaal te koop is. En u kunt bovendien de verschillende opties vergelijken. Neem bij de bezichtiging van chalets ook altijd iemand mee die verstand heeft van bouwzaken, zodat u zeker weet dat het tweedehands of nieuwe chalet dat u op het oog heeft aan alle bouweisen voldoet.


3 - Let op de staat van het chalet

Als u een tweedehands chalet kopen wilt, is het belangrijk om goed te letten op de staat van de recreatiewoning. Controleer bijvoorbeeld of er geen lekkages zijn en of de kozijnen en deuren nog goed sluiten. Chalets zijn vaak gemaakt van hout en kunnen daardoor gevoelig zijn voor vocht, dus let ook op eventuele vochtplekken. Wilt u een nieuw chalet kopen? Dan is het belangrijk om te letten op de isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Een geïsoleerde chalet kopen, bespaart u in de wintermaanden flink op de energiekosten. En in de zomerse maanden blijft het bovendien binnen koeler.


4 - Overweeg luxe chalet bouwen

Als u echt uw droomchalet wilt hebben en uw budget het toelaat, overweeg dan de optie van een luxe chalet bouwen. Hierbij bepaalt u helemaal zelf hoe uw nieuwe chalet eruit komt te zien en aan welke eisen deze moet voldoen. TMB-Bouw is een bedrijf dat gespecialiseerd is in luxe chalets bouwen die voldoen aan de strengste bouweisen en zeer duurzaam en energiezuinig zijn. U kunt uw droomchalet helemaal op maat laten bouwen, waarbij u verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien bespaart u op de lange termijn ook op de kosten, doordat een energiezuinig en goed geïsoleerde chalet minder energie verbruikt.


5 - Let op de juridische aspecten

Bij een chalet kopen is het ook belangrijk om goed op de juridische aspecten te letten. Ga bijvoorbeeld na of er beperkende regels gelden voor het bouwen of het gebruik van een chalet op de plek waar u deze wilt plaatsen. Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar het eigendom van de grond waarop het vakantiehuisje of recreatiewoning staat. Wordt de grond bijvoorbeeld gehuurd of is het in eigendom? Let ook op eventuele erfpacht- of huurcontracten.


Stressvrij uniek chalet kopen

Een chalet kopen is een spannend avontuur, maar met deze tips kunt u zonder stress of zorgen u droomchalet vinden en kopen. Bepaal vooraf goed uw budget en wensen, doe onderzoek en bezoek meerdere chalets voordat u een keuze maakt. Let op de staat van het chalet en op de juridische aspecten, en overweeg het bouwen van een luxe chalet als u echt u droomchalet wilt hebben. Met deze tips bent u verzekerd van een chalet waar u jarenlang plezier van beleeft.


En als u op zoek bent naar een luxe chalet dat voldoet aan de strengste bouweisen en zeer duurzaam en energiezuinig is, dan bent u bij TMB-Bouw aan het juiste adres. Ook voor prefab chalet kopen schakelt onze experts. We kunnen u helpen bij de realisatie van uw TMB droomchalet op maat, geheel naar uw wensen, eisen en uiteraard zonder zorgen.

5 weergaven0 opmerkingen
  • Mark Mangelmans

Hoe u een boothuis ontwerpt en aanpast aan uw levensstijl


Boothuizen zijn een populaire keuze voor mensen die houden van de rust en het water. Of u nu een houseboat kopen, boothuis bouwen wilt of een houseboat op maat wilt laten maken, het ontwerpen van een boothuis is een spannende en creatieve ervaring. TMB-Bouw geeft 7 tips bij boothuis ontwerpen die past bij uw levensstijl en behoeften.


7 Tips bij boothuis bouwen


1 - Bepaal het doel en budget

Voordat TBM-Bouw start met het ontwerp van uw boothuis, is het belangrijk om vooraf uw doel van het gebruik en het budget te bepalen. Wilt u het drijvende huis als permanente woning gebruiken of als vakantiehuisje? Hoeveel wilt u uitgeven aan een boothuis bouwen of de aankoop? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u het ontwerpproces beter beheren. Het bepalen van het budget is belangrijk omdat het u helpt om realistische ontwerpkeuzes te maken.


2 - Kies het juiste type boothuizen

Er zijn verschillende soorten boothuizen om uit te kiezen, zoal een drijvend boothuis met terras, serre of een luxe houseboat. Elk type boothuis heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Denk na over de locatie, het waterpeil en de omgeving bij het kiezen van het type houseboat dat het beste bij uw behoeften past. Drijvende boothuizen van TMB-Bouw hebben als voordeel dat ze gemakkelijke te verplaatsen zijn. Dit komt doordat onze houseboats gekeurd zijn als een boot (CE-D) en mogen daarom aangemeerd worden in jachthavens.


3 - Ontwerp het interieur

Het interieurontwerp van een houseboat is van groot belang voor de functionaliteit en de leefbaarheid. Denk goed na over de indeling en de grootte van de kamers. Overweeg ook opslagruimte en multifunctionele meubels om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Om de ruimte efficiënter te benutten, moet u rekening houden met de beperkte ruimte die u heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slaapbank in de woonkamer in plaats van een aparte slaapkamer.


4 - Voeg buitenruimte toe

Boothuizen bieden vaak de mogelijkheid om buiten te genieten van het water en de omgeving. Zorg voor een terras of buitenruimte om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Overweeg ook een buitendouche of -keuken voor extra comfort en gemak. Buitenruimtes zijn belangrijk omdat ze u helpen om van de natuur te genieten en een verlengstuk zijn van het drijvende boothuis zelf. Een goed ontworpen buitenruimte verbetert de leefbaarheid van het kleine huis op water enorm.5 - Maak gebruik van duurzame materialen

Een boothuis moet bestand zijn tegen de elementen van het water en de natuur. Kies daarom voor duurzame materialen die bestand zijn tegen corrosie, vocht en zonlicht. Overweeg ook energiebesparende opties zoals zonnepanelen en regenwateropvangsystemen. Hou bij het kiezen van de materialen rekening met duurzaamheid en onderhoudskosten. Sommige bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld duurder in aanschaf, maar goedkoper in onderhoud en gaan langer mee. Bij TMB-Bouw gebruiken we alleen duurzame en circulaire materialen.


6 - Vergeet de veiligheid niet

Veiligheid is een belangrijk aspect bij een boothuis maken. Zorg voor voldoende verlichting in en rond het varende huis. Plaats brandblussers en rookmelders op strategische plaatsen. Vergeet ook niet om een reddingsboei en zwemtrap te hebben voor noodgevallen. Als u kinderen heeft, zorg er dan voor dat uw boothuis ontwerp kindvriendelijk is. Maak bijvoorbeeld gebruik van kindersloten.


7 - Pas boothuis aan uw levensstijl aan

Het boothuis moet passen bij uw levensstijl en behoeften. Als u bijvoorbeeld vaak gasten of logees ontvangt, is het hebben van voldoende slaapruimte en een ontspanningsruimte noodzakelijk. Houdt u van uitgebreid koken? Zorg dan voor een goed uitgeruste keuken of buitenkeuken. Verblijft u graag in de buitenlucht, dan is een goed ingerichte buitenruimte onmisbaar. Een houseboat op maat laten maken die voldoet aan uw levensstijl, zorgt ervoor dat u er comfortabel en gelukkig woont!


Ontwerp uw droom boothuis op maat

Het ontwerpen en aanpassen van een boothuis aan uw wensen en behoeften is een spannende en creatieve ervaring. Door het opvolgen van de 7 tip voor boothuis ontwerpen, creëert u een drijvend boothuis dat past bij uw persoonlijke stijl en smaak. Ongeacht of u ervoor kiest om een houseboat te kopen, te bouwen of op maat te laten maken, met de juiste planning en ontwerpkeuzes geniet u jarenlang van uw boothuis op het water.


Als u op zoek bent naar een duurzaam en energiezuinig boothuis op maat, dan kunt u bij TBM-Bouw terecht. We realiseren uw droom boothuis op maat, welke bovendien duurzaam, energiezuinig is en voldoet aan de strenge eisen die gesteld worden aan nieuwbouw.

2 weergaven0 opmerkingen
1
2
bottom of page