top of page
  • Mark Mangelmans

7 Tips bij boothuis ontwerpen

Hoe u een boothuis ontwerpt en aanpast aan uw levensstijl


Boothuizen zijn een populaire keuze voor mensen die houden van de rust en het water. Of u nu een houseboat kopen, boothuis bouwen wilt of een houseboat op maat wilt laten maken, het ontwerpen van een boothuis is een spannende en creatieve ervaring. TMB-Bouw geeft 7 tips bij boothuis ontwerpen die past bij uw levensstijl en behoeften.


7 Tips bij boothuis bouwen


1 - Bepaal het doel en budget

Voordat TBM-Bouw start met het ontwerp van uw boothuis, is het belangrijk om vooraf uw doel van het gebruik en het budget te bepalen. Wilt u het drijvende huis als permanente woning gebruiken of als vakantiehuisje? Hoeveel wilt u uitgeven aan een boothuis bouwen of de aankoop? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u het ontwerpproces beter beheren. Het bepalen van het budget is belangrijk omdat het u helpt om realistische ontwerpkeuzes te maken.


2 - Kies het juiste type boothuizen

Er zijn verschillende soorten boothuizen om uit te kiezen, zoal een drijvend boothuis met terras, serre of een luxe houseboat. Elk type boothuis heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Denk na over de locatie, het waterpeil en de omgeving bij het kiezen van het type houseboat dat het beste bij uw behoeften past. Drijvende boothuizen van TMB-Bouw hebben als voordeel dat ze gemakkelijke te verplaatsen zijn. Dit komt doordat onze houseboats gekeurd zijn als een boot (CE-D) en mogen daarom aangemeerd worden in jachthavens.


3 - Ontwerp het interieur

Het interieurontwerp van een houseboat is van groot belang voor de functionaliteit en de leefbaarheid. Denk goed na over de indeling en de grootte van de kamers. Overweeg ook opslagruimte en multifunctionele meubels om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Om de ruimte efficiënter te benutten, moet u rekening houden met de beperkte ruimte die u heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slaapbank in de woonkamer in plaats van een aparte slaapkamer.


4 - Voeg buitenruimte toe

Boothuizen bieden vaak de mogelijkheid om buiten te genieten van het water en de omgeving. Zorg voor een terras of buitenruimte om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Overweeg ook een buitendouche of -keuken voor extra comfort en gemak. Buitenruimtes zijn belangrijk omdat ze u helpen om van de natuur te genieten en een verlengstuk zijn van het drijvende boothuis zelf. Een goed ontworpen buitenruimte verbetert de leefbaarheid van het kleine huis op water enorm.5 - Maak gebruik van duurzame materialen

Een boothuis moet bestand zijn tegen de elementen van het water en de natuur. Kies daarom voor duurzame materialen die bestand zijn tegen corrosie, vocht en zonlicht. Overweeg ook energiebesparende opties zoals zonnepanelen en regenwateropvangsystemen. Hou bij het kiezen van de materialen rekening met duurzaamheid en onderhoudskosten. Sommige bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld duurder in aanschaf, maar goedkoper in onderhoud en gaan langer mee. Bij TMB-Bouw gebruiken we alleen duurzame en circulaire materialen.


6 - Vergeet de veiligheid niet

Veiligheid is een belangrijk aspect bij een boothuis maken. Zorg voor voldoende verlichting in en rond het varende huis. Plaats brandblussers en rookmelders op strategische plaatsen. Vergeet ook niet om een reddingsboei en zwemtrap te hebben voor noodgevallen. Als u kinderen heeft, zorg er dan voor dat uw boothuis ontwerp kindvriendelijk is. Maak bijvoorbeeld gebruik van kindersloten.


7 - Pas boothuis aan uw levensstijl aan

Het boothuis moet passen bij uw levensstijl en behoeften. Als u bijvoorbeeld vaak gasten of logees ontvangt, is het hebben van voldoende slaapruimte en een ontspanningsruimte noodzakelijk. Houdt u van uitgebreid koken? Zorg dan voor een goed uitgeruste keuken of buitenkeuken. Verblijft u graag in de buitenlucht, dan is een goed ingerichte buitenruimte onmisbaar. Een houseboat op maat laten maken die voldoet aan uw levensstijl, zorgt ervoor dat u er comfortabel en gelukkig woont!


Ontwerp uw droom boothuis op maat

Het ontwerpen en aanpassen van een boothuis aan uw wensen en behoeften is een spannende en creatieve ervaring. Door het opvolgen van de 7 tip voor boothuis ontwerpen, creëert u een drijvend boothuis dat past bij uw persoonlijke stijl en smaak. Ongeacht of u ervoor kiest om een houseboat te kopen, te bouwen of op maat te laten maken, met de juiste planning en ontwerpkeuzes geniet u jarenlang van uw boothuis op het water.


Als u op zoek bent naar een duurzaam en energiezuinig boothuis op maat, dan kunt u bij TBM-Bouw terecht. We realiseren uw droom boothuis op maat, welke bovendien duurzaam, energiezuinig is en voldoet aan de strenge eisen die gesteld worden aan nieuwbouw.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mantelzorgwoning: praktische oplossing voor intensieve zorg Als u voor een familielid of geliefde zorgt die extra hulp nodig heeft, komt er best veel op u af om de zorg te combineren met uw eigen leve

bottom of page