top of page
  • Mark Mangelmans

Alles wat u moet weten over mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning: praktische oplossing voor intensieve zorg

Als u voor een familielid of geliefde zorgt die extra hulp nodig heeft, komt er best veel op u af om de zorg te combineren met uw eigen leven. Een oplossing hiervoor is het bouwen of kopen van een mantelzorgwoning.


Een mantelzorgwoning is een klein huis dat naast een bestaande woning of in de achtertuin van de hoofdwoning wordt gebouwd. Voor een mantelzorg woning bouwen is bovendien geen vergunning nodig, mits de zorgwoning aan een enkele voorwaarden voldoet. Dit om de veiligheid van de zorgverlener, maar ook de omwonenden te waarborgen. Wat moet u nog meer weten over mantelzorgwoning kopen of bouwen?


Wanneer mag je een mantelzorgwoning bouwen?

U mag een mantelzorgwoning bouwen als deze bedoeld is voor mantelzorg. Dit betekent dat de woning bedoeld is voor de verzorging van een familielid of geliefde die extra hulp nodig heeft en niet bedoeld is voor verhuur. Als u een zorgwoning in de tuin wilt bouwen, moet u dit melden bij de gemeente. Het kan zijn dat u hiervoor een vergunning nodig heeft.


Hoe groot mag een mantelzorgwoning zijn?

Een mantelzorgwoning mag in Nederland niet groter zijn dan 100 m2 en maximaal 5 meter hoog. De regels voor een mantelzorgwoning bouwen vallen onder bijbehorende bijwerken, welke vergelijkbaar zijn met die van een garage of tuinhuis. Daarnaast moet u voldoen aan de lokale bouwvoorschriften. Dit betekent dat u in sommige gevallen wel een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft om een mantelzorgwoning te bouwen of plaatsen.


Indien u een mantelzorg woning bouwen wilt die groter is dan 100 m2, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Als u twijfelt over de regelgeving in uw gemeente, neem dan contact op met de gemeente voor meer informatie. Vergeet ook niet dat als u vergunning vrij bouwt u nog altijd aan voorschriften moet voldoen.


Mantelzorgwoning in tuin plaatsen

Een mantelzorgwoning kan in de tuin worden geplaatst, zolang er aan de lokale bouwvoorschriften wordt voldaan. Het is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om de zorgwoning te plaatsen en dat er toegang is tot de woning. Als u van plan bent om een zorgwoning in de tuin te plaatsen, overleg dan met de gemeente en zorg ervoor dat u aan de regelgeving voldoet.


Luxe mantelzorgwoning

Een luxe mantelzorgwoning is een comfortabele woning met moderne voorzieningen, zoals een keuken, badkamer en slaapkamer. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van een eenvoudige woning tot een moderne mantelzorgwoning met extra voorzieningen. Een luxe mantelzorgwoning wordt gebouwd volgens uw specifieke wensen en behoeften, waardoor het een perfecte oplossing is voor de zorg voor een familielid of geliefde. Op deze manier kunt u de taak als mantelzorger en uw privéleven beter inrichten.


Prefab mantelzorgwoning

Een prefab mantelzorgwoning is een woning die op de werkplaats van TMB-Bouw wordt gebouwd en op de locatie wordt geleverd en geplaatst. Een mantelzorgwoning prefab is een populaire optie vanwege de snelle bouwtijd en de hoge kwaliteit van de constructie. Prefab mantelzorgwoningen zijn er in verschillende maten en stijlen en kunnen bij TMB-Bouw aangepast worden aan uw specifieke wensen en behoeften. Het grote voordeel van een prefab mantelzorgwoning is dat deze snel geplaatst kan worden, zodat de zorg voor een familielid of geliefde ook snel kan starten.


Zorg voor uw dierbare met een zorgwoning

Een zorgwoning is een geweldige oplossing voor de zorg voor een familielid of geliefde die extra hulp nodig heeft. Onthoud dat een mantelzorg woning niet groter mag zijn dan 100 vierkante meter en moet voldoen aan de lokale bouwvoorschriften. Ook is het belangrijk om te overleggen met de gemeente voordat u een zorgwoning bouwt of plaatst.


Of u nu kiest voor een moderne mantelzorgwoning of een prefab zorgunit, er zijn verschillende opties beschikbaar bij TMB-Bouw die aan jouw specifieke wensen en behoeften voldoen. Een mantelzorg woning bouwen zorgt voor een betere balans tussen de zorg voor uw dierbare en uw eigen leven.


Advies bij TMB mantelzorg woning kopen

Wenst u advies bij een mantelzorg woning kopen? Onze experts en ontwerpers van TMB-Bouw geven u graag advies op maat over een mantelzorg woning bouwen in de tuin. We begeleiden u vanaf het eerste contact, nemen al uw wensen mee in de bouw van de zorgunit en leveren de zorgwoning sleutelklaar op. Dit betekent dat u alleen de meubels erin hoeft te plaatsen, uw koffer pakt en verhuist naar de moderne mantelzorgwoning.


De mantelzorgwoningen die wij bouwen voldoen aan alle Bouwvoorschriften en zijn zowel binnen als buiten opgebouwd uit duurzame materialen. Aan ieder detail denken we en bovendien is de woning zeer energiezuinig. Goede isolatie, luchtdicht gebouwd en we kunnen de zorgwoning zelfs voorzien van zonnepanelen indien gewenst. Het ontwikkelen en realiseren van mantelzorgwoningen is van begin tot eind onze zorg.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page