top of page
  • TMB-Bouw

Zijn Houseboats een goede investering?

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022

Het is een vraag die veel potentiële houseboat eigenaren hebben als ze overwegen een houseboat aan te schaffen. Het antwoord is, zoals met de meeste dingen, dat het van vele factoren afhangt.Houseboats kunnen een geweldige manier zijn om een ​​huis op het water te kopen, zowel voor verhuur als eigen gebruik, maar er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u besluit of dit de juiste optie voor u is. Deze blogpost gaat dieper in op houseboats en geeft tips om te beslissen of het een geschikte investering voor u is.


Wat is een Houseboat?

Een Houseboat wordt gekeurd als een boot (CE-D) en daarom aangemeerd mogen worden in de jachthavens. Houseboats hoeven echter niet te worden aangemeerd en worden ook wel 'drijvende huizen' genoemd aangezien er ook mee gevaren kan worden. Houseboats zijn meestal 12 meter of langer en zijn geschikt voor 2 tot 6 personen.


Wat is het koopproces voor een houseboat?

Van plan om een ​​houseboat te kopen? Hier zijn de stappen die u moet nemen: Bepaal het doel van uw houseboat: wilt u dat een houseboat als zijnde een vakantiehuis of wilt u er fulltime in wonen? Het doel van uw boot is van invloed op alles, van de grootte tot de indeling. Kies waar u wilt wonen. Er zijn veel mogelijkheden om op een houseboat te wonen, zoals permanent aan boord wonen, verhuren of zelfs gebruiken als extra kantoor. Omdat elke optie een andere indeling betekent, worden er andere eisen gesteld aan het wonen aan boord. Samen kijken wij naar uw wensen en maken hier samen een ontwerp van. Daarbij rekenen wij uit of het plaatje bij uw budget past en proberen zo samen tot een opdracht te komen.


Welke locaties zijn er mogelijk?

Een Houseboat wordt CE-D gekeurd, wat inhoudt dat het word gezien als een boot, maar dat betekend niet dat hij zomaar overal neergelegd mag worden. In Nederland zijn houseboats een opkomende markt. Steeds meer gemeentes laten het plaatsen van houseboats toe. Ook sommige havens moeten nog mee in deze ontwikkeling. Er zijn een aantal havens die ligplaatsen aanbieden. Stuur ons een email om te achterhalen welke locaties er beschikbaar zijn en of deze bij uw wensen past.


Terugkomend op de vraag zijn houseboats een goede investering?

Geheel afhankelijk van uw wensen en locatie bepaald of houseboats een goede investering zijn. Graag bepalen wij aan de hand van uw wensen of het interessant is om te investeren in Houseboats. Neem contact met ons op via info@tmb-bouw.nl en wij gaan graag voor uw aan de slag.

12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page